Der er lys for enden af tunnelen

20. november 2016 af Rasmus

Da Nordea leverede 664 millioner kr. i 500 euro sedler til et vekselbureau i København burde der nok have været en klokke eller to der ringede og stoppede pengestrømmen. Det gjorde den ikke og de mange penge blev derfor kanaliseret ud i verden med Nordea stående tilbage som en af de parter der kunne have stoppet den massive hvidvask.

Dette eksempel var så åbenlyst at det virker fuldstændig utroligt at det ikke blev stoppet, men når det nu sker i meget mindre målestok og i mange forskellige vekselbureauer eller spillehaller, er der så et overblik over det? Det er der i hvert fald mulighed for at få kontrolleret nu.

Der er minimum 12.000 personer i Danmark der er involveret i virksomheder der kan overføre penge, veksle penge eller udbetale kontante gevinster fra spilleautomater. De er nu kortlagt og er nu registreret i BiQ's nye løsning CiQ (Compliance iQ). Der er ingen tvivl om at Finanstilsynet vil holde ekstremt fokus på om finansielle institutioner har styr på deres overvågning af netop disse personer og deres virksomheder.

Det er vores opfattelse at bøder og en række påbud vil se dagens lys i de kommende år, men det er altså også muligt at få styr på sin risiko i forhold til dette område.